Bel ons: 020-7373170

Zieke puppy

Gepost door: In: Weblog Dierenziekenhuis Diemen 21 nov 2014 Reacties: 0 Tags: , , , , , ,

Een cadeautje voor de verjaardag?!

Een leuke puppy van marktplaats, alles leek perfect te kloppen. Een aardige mevrouw aan de telefoon, hartelijk ontvangen met koffie en koek. De puppy zag er goed uit. Ze konden direct naar de dierenarts dicht in de buurt en ze kreeg daar haar eerste vaccinatie op 6 weken waarna de puppy mocht mee naar het nieuwe huis mocht. De eerste dag ging alles nog ‘goed’ de ontlasting was wel wat aan de dunne kant, maar ze ging steeds minder eten. De tweede dag begon ze wat te braken en wilde niet meer eten.
Wij kregen het Lilly binnen nadat ze 3 dagen had gebraakt,de ontlasting was inmiddels zo dun als water en ze lag alleen maar op haar zijkant. Na wat suiker water knapte ze een klein beetje op. Uit het ontlastingsonderzoek bleek dat het puppy giardia had.

giardia levenscyclus hond

 

Op zich is deze parasiet goed te behandelen. Het is een kleine parasiet die echter veel schade kan aanrichten in de darmen en met name jonge en oude dieren zijn hier extra gevoelig voor. Hiervoor kunnen we dan ook gaan behandelen, maar haar conditie was heel erg slecht. De eigenaren wilden alles voor Lilly, haar laten gaan was op dat geen optie, zo in het midden van de nacht. Een infuus en veel suikerwater deed haar goed. De medicatie leek aan te slaan en ze at een heel klein beetje als ze gevoerd werd. Na drie dagen intensive care liet het lichaam Lilly haar echter treurig genoeg alsnog in de steek.

Waar ging dit mis? Hadden de eigenaren de fokker haar op haar blauwe ogen kunnen vertrouwen, toen ze aan de fokster vroegen waar de moeder van de pup was? De fokster vertelde: dat de moeder even buiten was en dat ze zo wel terug kwam. De eigenaren kunnen hier alleen nog maar naar raden. De fokster is niet meer aanspreekbaar en het ligt allemaal aan de nieuwe eigenaren. Daar sta je dan… een hoop verdriet om een leven wat eigenlijk geen kans gehad heeft. We zien het helaas maar al te vaak!

De aanschaf van een pup

Als u een puppy wil aanschaffen, start met een goede voorbereiding. Vraag u zelf af hoe oud een hondje bij de moeder weg mag, is zes weken wel de normale leeftijd? Is het normaal om de moeder van het puppy niet te zien? En wellicht komen er tijdens het lezen van dit stuk nog meerdere vragen naar boven. Kortom een puppy aanschaffen is niet zomaar even te regelen via marktplaats. Bereid u voor en voorkom dat u een puppy vanuit de broodfok aanschaft. Bijvoorbeeld de LICG heeft hier goede informatie over en neem anders altijd contact met ons op om te overleggen.

Door: Dierenarts Elles te Poele


Helaas, u kunt nu geen reactie achterlaten.

Related Posts