Bel ons: 020-7373170

staartamputatie kat

Gepost door: In: Weblog Dierenziekenhuis Diemen 19 apr 2017 Reacties: 0 Tags: , , , ,

Maak kennis met Sammie. Sammie is een Britse korthaar kater van 10 jaar oud. Twee maanden geleden kwam hij bij ons omdat hij een bult had op zijn staart, deze bult zat er al heel lang maar was de laatste tijd groter geworden.

Omdat we het toch niet helemaal vertrouwden werd er besloten om cytologie van de bult te doen. Dit betekent dat we met een naald een paar keer in de bult prikken zodat er hopelijk wat cellen uitkomen. Deze worden op een glaasje gesmeerd en opgestuurd naar het labo zodat hier naar gekeken kan worden.

Uit dit onderzoek bleek dat we te maken hadden met een goedaardige tumor. Deze hoefde in principe niet verwijderd te worden, maar ook een goedaardige tumor kan vervelende gevolgen hebben bijvoorbeeld doordat hij zo groot wordt dat hij in de weg gaat zitten of zoals bij Sammie het geval omdat hij open ging.

Omdat de massa helaas te groot was om te kunnen verwijderen is er in dit geval gekozen voor een staartamputatie. Inmiddels is Sammie al weer terug geweest voor het verwijderen van zijn hechtingen en hij is weer helemaal gelukkig. Op onderstaande foto’s zie je de staart voor en na de operatie.

Helaas, u kunt nu geen reactie achterlaten.

Related Posts