Bel ons: 020-7373170

Niesziekte

Gepost door: In: Weblog Dierenziekenhuis Diemen 02 dec 2014 Reacties: 0

Snotterende katjes spreekuur,
Er komen nog erg vaak katjes met problemen als niezen, proesten, de snottebellen hangen uit de neusjes en kijken je aan met rode waterige oogjes welke dichtgeknepen zijn. Het zijn vaak katjes welke nauwelijks of helemaal niet buiten komen. De eigenaar vertelt dat aan mij en dan vraag ik of ze gevaccineerd zijn, het antwoord luidt dan meestal: “dat hoeft toch niet ze komen helemaal niet buiten!?”
Dan vertel ik dat de problemen die er nu zijn, met het niesziekte complex te maken hebben, dit kan de eigenaar mee hebben genomen van andere katjes aan zijn handen/schoenen of jas. Bij een stress moment kunnen er dan klachten ontstaan.

Voorkom dat je katje ziek wordt en bescherm je kat tegen niesziekte en levensgevaarlijke kattenziekte met behulp van een simpele vaccinatie. We vinden dit ook erg belangrijk daarom hebben we een aangepaste prijs voor de vaccinaties: 25 euro. Bij dieren met extra risico (bijvoorbeeld bij een bezoek aan een pension, cattery’s of shows, net als met kennelhoest bij de hond) raden wij ook aan om tegen 1 van de bacteriën in het niesziekte complex te vaccineren door middel van een neusdruppel tegen bordetella.

Niesziekte dient meestal behandeld te worden en bij langdurige niesziekte kan dit zelfs een chronisch probleem worden. Bij klachten van niezen, snotteren of vieze ogen, dus altijd tijdig na laten kijken bij het Dierenziekenhuis Diemen.


Helaas, u kunt nu geen reactie achterlaten.

Related Posts