Bel ons: 020-7373170

Moos: nu met maar een oog

Gepost door: In: Weblog Dierenziekenhuis Diemen 06 apr 2016 Reacties: 0 Tags: , ,

Een aantal weken geleden waren wij al druk aan het opruimen toen om 10 minuten voor zes de telefoon ging. We kregen de eigenaar van Moos aan de telefoon. Moos was thuisgekomen van een van zijn avonturen, maar zijn rechter oogje was hierbij ernstig beschadigd geraakt. We hebben Moos gelijk laten komen om te kijken wat er met hem aan de hand was.

Even voorstellen: Moos is een avontuurlijke rode kater van 12 jaar oud. Helaas kunnen katten niet praten en kon hij ons dus niet vertellen wat er aan de hand was. Maar het rechter oogje van Moos was ernstig beschadigd. Vermoedelijk heeft hij buiten een tak, nagel of iets anders in zijn oog gekregen. Verder was Moos gelukkig in goede conditie en mankeerde hij niks. We hebben hem daarom pijnstilling gegeven en een nachtje bij ons gehouden, zodat we hem de volgende dag konden opereren. Moos zijn oog was namelijk zo ernstig beschadigd dat dit niet meer te repareren viel en daarom hebben wij in overleg met de eigenaar besloten omoosm zijn oog helemaal te verwijderen. Moos is goed wakker geworden na de operatie en mocht hij s’middags weer naar huis.

Thuis heeft hij nog een paar dagen een pijnstiller gehad en hij moest een kapje dragen om te voorkomen dat hij zijn hechtingen eruit zou prutsen. De volgende dag was er nog even paniek omdat Moos niet wilde eten, we hebben hem daarom nog weer even onderzocht, maar er was gelukkig niks aan de hand en hij is dan ook diezelfde nog weer begonnen met eten.

Vorige week hebben wij Moos terug gezien voor het verwijderen van zijn hechtingen. Op de foto kunt u zien hoe hij eruit ziet nadat de hechtingen verwijderd zijn. De wonde is inmiddels goed genezen en hij gaat ook met één oog weer vrolijk door het leven. Natuurlijk hebben wij hem wel gezegd dat hij extra zuinig moet zijn op zijn oog die hij nog heeft, laten we hopen dat hij naar ons luistert.

Helaas, u kunt nu geen reactie achterlaten.

Related Posts