Bel ons: 020-7373170

Februari: Maand van het gebit

Gepost door: In: Weblog Dierenziekenhuis Diemen 09 feb 2016 Reacties: 0 Tags: , , , , , ,

Februari; maand van het gebit

De 2e maand in Diemen is alweer aangebroken en deze maand staat in het teken van het gebit van onze huisdieren. Steeds meer eigenaren worden zich er van bewust dat een goede mondverzorging heel belangrijk is. Ten eerste voor het huisdier zelf; een hond of kat met gebitsproblemen heeft meer risico op hart- en nierproblemen doordat vieze bacteriën uit de bek in het lichaam terecht kunnen komen. Ook is de kans op diabetes vele malen groter. Maar naast de vele gezondheidsrisico’s, zijn gebitsproblemen ook erg pijnlijk voor de hond en kat.

tandplal + tandsteen

Zowel honden als katten zijn heel hard voor zichzelf; de ontwikkeling van tandplak ontwikkelt zich heel snel tot tandsteen. Doordat er steeds meer tandsteen op tanden en kiezen ontwikkelt, raakt het tandvlees ontstoken en teruggetrokken. Dit is een pijnlijk proces. Naarmate het tandvlees steeds erger ontstoken wordt, kunnen tanden en kiezen rot worden en los gaan zitten. Los zittende tanden en kiezen moeten getrokken worden.

Dit proces is tegen te gaan door dagelijks de tanden van uw hond of kat te poetsen. Minder dan om de dag heeft geen effect! Het is zeer belangrijk om dit tandenpoetsen op een positieve manier aan te leren bij uw huisdier. Begin hier ook zo vroeg mogelijk mee; jong geleerd is oud gedaan!

Daarnaast, en ook wanneer tandenpoetsen geen optie is, bestaan er producten die de mond gezond houden. Het onderhoudsvoer dat wij voor onze patiënten in de praktijk verkopen, is zeer geschikt om tandplak en tandsteen tegen te gaan of de vorming ervan te verminderen. Het is een grote brok waarvan het bewezen effectief is tandplak aan te pakken.

Daarnaast bestaat er een poeder voor over het eten dat elke dag gegeven dient te worden. Het poeder zorgt binnen enkele weken voor een frisse adem maar verwijdert bovendien tandplak dat zich continue vormt op tanden en kiezen en maakt tandsteen weker waardoor het te makkelijk(er) te verwijderen is.

Voerbucco-fresh

Dierenartsassistente Linda checkt gratis het gebit van uw huisdier deze maand en geeft u een passend advies.

U kunt bellen met 020-7373170 voor een afspraak of via de website http://www.dierenziekenhuisdiemen.nl/contact/afspraak-maken/

Tot snel!

Linda, dierenartsassistente Dierenziekenhuis Diemen

20160208_103819 Guusje gebitscontrole20160208_104023 Kwieb gebitscontrole

Gebit hond deel 2

gebit hond linda

gebit kat linda

gebit kat deel 1

 

Helaas, u kunt nu geen reactie achterlaten.

Related Posts