Bel ons: 020-7373170

bijzonder geval van baarmoederontsteking

Gepost door: In: Weblog Dierenziekenhuis Diemen 11 okt 2017 Reacties: 0 Tags: , , , ,

Een maand geleden werd het laatste plekje tijdens het spreekuur plots bezet door Indy. Ze was samen met haar baasje en beste vriend op vakantie geweest en op de terug weg nog even op bezoek bij een vriendin in Diemen.

Al tijdens de vakantie was Indy niet helemaal zich zelf. Ze had een paar keer diarree gehad maar was verder nog wel actief. Die dag had ze plotseling weer erge diarree maar was ze ook heel sloom en wilde ze niet eten.

Op weg naar de supermarkt voor wat boodschappen, kwamen ze langs Dierenziekenhuis Diemen gelopen. Op dat moment begon Indy haar beste vriend plots heel onrustig te piepen. Hierop besloot de eigenaar bij ons binnen te lopen om te kijken of wij Indy konden nakijken.

Zo gebeurde. Indy bleek niet zoals in eerste instantie gedacht werd een virus te hebben of een rare parasiet in haar darmen. Maar op klinisch onderzoek was er meteen een vermoedden van een vergrootte baarmoeder. Er werd besloten om gelijk een echo te doen van haar buik. Zodra we deze gedaan hadden wisten we het zeker Indy had een baarmoederontsteking. Deze aandoening kan levensbedreigend zijn, omdat zeker als de etter die in de baarmoeder zit niet via de vagina naar buiten kan, de baarmoeder kan scheuren zodat dit in de buik terecht komt. In dit geval overlijden de meeste honden hieraan.

Nog diezelfde avond is Indy bij ons geopereerd en zijn zowel haar baarmoeder als haar eierstokken verwijderd. Bovenstaande foto is een foto van haar baarmoeder tijdens de OK. De baarmoeder van een hond heeft normaal ongeveer de dikte van een potlood, zoals je kunt zien is deze bij Indy veel dikker. Hoewel haar herstel best zwaar geweest is was ze na ruim een week weer de oude. Inmiddels hebben we haar ook weer terug gezien voor het verwijderen van de hechtingen en doet ze het super goed. Hopelijk kan ze nog vele jaren genieten van het leven samen met haar vriendje (en misschien wel redder van haar leven) Bodhi.

 

Helaas, u kunt nu geen reactie achterlaten.

Related Posts